ИЗГОРЕЛО ДЕСЕТ СТАНОВА У ПАЛИЛУЛИ
12.03.2012

У поткровљу стамбене зграде у улици Старца Вујадина 22 у насељу Градске општине Палилула у Нишу угашен је пожар у коме је изгорело  десетак станова. Према информацијама из Хитне помоћи нема повређених. Председник општине Палилула проф.др Игор Новаковић обишао је станаре зграде и понудио им привремени смештај. Ватрогасно спасилачке јединице остле су да дежурају на лицу места током ноћи из превентивних разлога.Пожар је избио око 19 сати у јужном делу поткровља три спојене зграде и убрзо се проширио на цело поткровље. Станари су се брзо евакуисали.

Иако је пет ватрогасних возила стигло врло брзо на лице места, гашење пожара је било отежано јер су прилази згради веома неприступачни.

Практично је коришћено само једно ватрогасно возило са краном. Ватрогасцима су сметала и паркирана возила, па је после пола сата паркинг сервис почео да уклања аутомобиле.

Око 20 сати у овом делу града искључена је и струја како не би дошло до веће хаварије.

Командант Ватргасно-спасилачке бригаде Срђан Николић рекао је раније да се пожар није проширио на ниже спратове зграде. Он је додао да су ватрогасцима притекли у помоћ и припадници Војске Србије, који су обезбедили додатне количине воде за гашење пожара. О узроцима пожара за сада нема званичних информација. Извештај Дејана Тасића, репортера РТС-а (22.00)

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/Hronika/1061724/Izgorelo+deset+stanova+u+Ni%C5%A1u.html